Τι κάνουμε όταν το παιδί μας αρνείται να πιεί το γάλα του;

Τι κάνουμε όταν το παιδί μας αρνείται να πιεί το γάλα του;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα παιδί αρνείται να πιει το γάλα του. Ενδεχομένωνς να το ενοχλεί η μυρωδιά του, μπορεί να του δημιουργεί κάποιο πρήξιμο/φούσκωμα, μπορεί να του φέρνει ναυτία ή μπορεί πολύ απλά να μην του αρέσει η γεύση του. Παρακάτω σας αναφέρουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταφέρετε το παιδί σας να πιεί το γάλα του:

  • Δοκιμάστε να δώσετε στο παιδί σας να πιεί γάλα σόγιας ή γάλα καρύδας. Μπορεί να του αρέσει περισσότερο από το αγελαδινό γάλα και να το πιεί πιο ευχάριστα.
  • Ένας τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να πιεί το γάλα του είναι να το ζεστάνετε λίγο. Πολλά παιδιά έχουν πρόβλημα με το κρύο γάλα κι έτσι αν το ζεστάνετε για λίγα λεπτά ενδεχομένως να πείσετε το παιδί σας να το πιεί. Μπορείτε να βάλετε και ½ κουτ του γλυκού μέλι για να κάνετε πιο ευχάριστη τη γεύση του.
  • Μπορείτε να προσθέσετε το γάλα στα δημητριακά ή το κουάκερ του πρωινού. Πολλά παιδιά δεν μπορούν να πιούν το γάλα έτσι σκέτο, ενώ αν το βάλουν μέσα σε κάποια στερεά τροφή δεν έχουν πρόβλημα.
  • Μπορείτε επίσης να πείτε στο παιδί σας να βουτήξει 2 καλής ποιότητας μπισκότα τύπου Digestive στο γάλα του ή 2 σπιτικά κουλουράκια,.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με γιαούρτι, αφού το γιαούρτι μπορεί να προσφέρει στο παιδί σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει και το γάλα (ασβέστιο, βιταμίνη D, βιταμίνη Α, μαγνήσιο).
  • Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με μια φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά και να συνοδέψετε το τυρί με 2 φρυγανιές σικάλεως, 2 κρακεράκια ολικής άλεσης ή με ένα κριθαρένιο παξιμάδι.

 

Categories : Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *