ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ
  • Από τον Οκτώβριο του 2007 εώς και το Δεκέμβριο του 2007 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου ανέλαβε τη διατροφική αντιμετώπιση παιδιών με προβλήματα βάρους (υπέρβαρα, παχύσαρκα, ελλειποβαρή), περιστατικών κυστικής ίνωσης και διαφόρων άλλων καταστάσεων σχετιζόμενων με τη διατροφή (υπερχοληστερολαιμίες, διαβήτης, κοιλιοκάκη, απώλεια όρεξης, άρνηση λήψης τροφής).
  • Από το Φεβρουάριο του 2009 εώς και τον Απρίλιο του 2009 συμμετείχε σε μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης που πραγματοποιήθηκε σε κάποια σχολεία της περιοχής, προκειμένου να αυξηθούν τα χαμηλά επίπεδα θηλασμού στη Γλασκώβη.
  • Από το Μάιο του 2009 εώς και τον Οκτώβριο του 2009 έκανε πρακτική άσκηση ως διαιτολόγος στο νοσοκομείο St. Thomas’ του Λονδίνου. Επιπλέον, στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας με τίτλο “Validation of an infant allergenic Food Frequency Questionnaire (FFQ) by comparing its data with the data obtained from a 2-week food diary”, συμμετείχε σε μια έρευνα κατά την οποία εξετάστηκε κατά πόσο η διατροφή της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την εκδήλωση διαφόρων αλλεργιών στο παιδί μετέπειτα. Πιο συγκεκριμένα ήταν υπεύθυνη για:
  1. Tο σχεδιασμό της έρευνας
  2. Tη στρατολόγηση των συμμετεχόντων (γονείς παιδιών 5 εώς 11 μηνών)
  3. Τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων
  4. Την προετοιμασία για τη δημοσίευση της έρευνας
  • Από τον Οκτώβριο του 2009 εώς και σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο«Κέντρο Υγείας του Παιδιού Δήμου Καισαριανής» αναλαμβάνοντας τη θεραπεία παιδιών και εφήβων με προβλήματα βάρους. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος συνεργάζεται με άλλους αξιόλογους επιστήμονες στο χώρο της υγείας (παιδιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς).
  • Aπό τον Οκτώβριο του 2010 εώς και σήμερα είναι εθελοντής διαιτολόγος στα «Δημοτικά Ιατρεία του Παλαιού Φαλήρου» αναλαμβάνοντας τη θεραπεία παιδιών και εφήβων με προβλήματα βάρους.