Αντιμετωπίζοντας Τις Κοροϊδίες

Αντιμετωπίζοντας Τις Κοροϊδίες

Αντιμετωπίζοντας Τις Κοροϊδίες

Αντιμετωπίζοντας Τις Κοροϊδίες Οι άνθρωποι τα καταφέρνουν καλύτερα με τα προβλήματα όταν νιώθουν καλά μέσα τους, ενώ τα προβλήματα φαίνονται πολύ σοβαρότερα όταν οι άνθρωποι δεν αισθάνονται καλά. Το κατά πόσο κάποιος ανησυχεί σχετικά με κάποιο πρόβλημα εξαρτάται από το αν υπάρχει λύση γι’αυτό. Όλοι μας μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, όταν νιώθουμε εσωτερικά δυνατοί, ιδιαίτερα όταν ξέρουμε ότι υπάρχουν περισσότερες από μια λύσεις. Εάν οι κοροϊδίες αποτελούν το πρόβλημα, μπορεί να φαίνεται ελάχιστο όταν το περιγράφουμε στους άλλους, αλλά είναι ένα μικρό πρόβλημα που δε λέει να εξαφανιστεί, γεγονός που το κάνει να φαίνεται τεράστιο στο θύμα (παιδί). H κοροϊδία μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν υπάρχει διέξοδος, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Μπορούμε να συζητήσουμε με το παιδί μας τους ακόλουθους παράγοντες, για να το βοηθήσουμε να καταλάβει με ποιο τρόπο μπορούν τα πράγματα να αλλάζουν.

  • Τα άτομα που μας κοροϊδεύουν έχουν συνήθως χαμηλή αυτοπεποίθηση οι ίδιοι και επιλέγουν να πειράζουν τα θύματά τους, για να μπορέσουν να ενισχύσουν τη δική τους εύθραυστη προσωπικότητα.
  • Στα άτομα αυτά αρέσουν οι αντιδράσεις. Συνήθως δεν μπαίνουν στον κόπο να δημηιουργήσουν προβλήματα, όταν δεν υπάρχει ακροατήριο, αλλά θα επιμείνουν στο παιχνίδι μπροστά στους φίλους τους.
  • Στα άτομα αυτά αρέσει να προκαλούν ανησυχία στο θύμα τους, καθώς αυτό το θεωρούν μια μορφή νίκης- τους κάνει να νιώθουν ότι κατάφεραν κάτι, γεγονός που φαίνεται να ενισχύει τη δική τους εύθραυστη προσωπικότητα.
  • Eνώ είναι γενικά καλή ιδέα να αναφέρει κανείς ένα τέτοιο άτομο και να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ενήλικα για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αυτό μπορεί απλώς να αποτελέσει μια παροδική λύση στο πρόβλημα. Εάν τύχει να συμμετέχουμε ως ενήλικες, πρέπει να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και της εσωτερική δύναμη του θύματος, ώστε το άτομο που το κοροϊδεύει να αντιληφθεί ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.
  • Η εσωτερική δύναμη θα βοηθήσει πολύ το παιδί να αντιμετωπίσει τις διάφορες κοροϊδίες και χλευασμούς από τους συμμαθητές του.