ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

To “Παιδί-Διατροφή” είναι το πρώτο διαιτολογικό κέντρο αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους στην Αθήνα. Οι υπηρεσίες παρέχονται από τη Μαρία-Χριστίνα Αλεξοπούλου, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση και εμπειρία στη διαχείρηση προβλημάτων βάρους παιδιών-εφήβων.

Ο χώρος είναι ιδιαίτερα φιλικός και ειδικά διαμορφωμένος για παιδιά, έτσι ώστε αυτά να έρθουν σε επαφή με τη σωστή και υγιεινή διατροφή μέσω ευχάριστων, δημιουργικών και διασκεδαστικών τρόπων.

Για το λόγο αυτό, ο χώρος είναι ζωγραφισμένος σαν ένα σούπερ-μάρκετ, με τη μητέρα και τα χαμογελαστά παιδιά να έχουν γεμίσει το καρότσι με υγιεινά τρόφιμα, ενώ υπάρχουν πολλά παιδικά βιβλία και παραμύθια σχετικά με τη διατροφή προκειμένου να κατανοήσουν τα παιδιά καλύτερα την έννοια της σωστής διατροφής.

Στόχος του “Παιδί-Διατροφή” είναι να μάθουν τα παιδιά να τρέφονται σωστά και ισορροπημένα, να αλλάξουν τις ανθυγιεινές και βλαβερές για τη μετέπειτα ζωή τους διατροφικές συνήθειες και να μάθουν να κάνουν τις σωστές επιλογές.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι ακόλουθες:

  • Απλές συμβουλές διατροφής σε γονείς και παιδιά-εφήβους
  • Διατροφική εκπαίδευση των γονιών με παροχή ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με θέματα παιδικής-εφηβικής διατροφής
  • Σωματομετρήσεις: Mετρήσεις ύψους, βάρους, δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), περιφέρειας μέσης, Εκτίμηση της θέσης του παιδιού-εφήβου στις καμπύλες ανάπτυξης ανάλογα με το φύλο και την ηλικία, Λιπομέτρηση (Ανάλυση Σύστασης Σώματος, μέτρηση Τοπικού Λίπους, προσδιορισμός Μυϊκής Μάζας) με τη χρήση του λιπομετρητή Τanita BC-418 και με εκτύπωση των αποτελεσμάτων, Μέτρηση βασικού μεταβολικού ρυθμού (BMR)
  • Συστηματική διατροφική παρακολούθηση παιδιών-εφήβων με σκοπό τον έλεγχο βάρους (Ελλειποβαρή, Υπέρβαρα, Παχύσαρκα).
  • Διατροφική παρακολούθηση παιδιών-εφήβων με διαταραχές λήψης τροφής (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία, Συνεχές Τσιμπολόγημα)
  • Διατροφική παρακολούθηση παιδιών-εφήβων που έχουν σχετιζόμενα με τη διατροφή προβλήματα (Τροφικές Ευαισθησίες, Τροφικές Αλλεργίες και Τροφικές Δυσανεξίες, Κοιλιοκάκη)
  • Διατροφική παρακολούθηση παιδιών-εφήβων με διάφορες καταστάσεις (Υπερλιπιδαιμίες, Θυροειδοπάθειες, Διαβήτης, Προβλήματα του Πεπτικού Συστήματος)
  • Διατροφική υποστήριξη παιδιών-εφήβων με ειδικές ανάγκες: Aθλητές Χορτοφάγοι
  • Σεμινάρια για γονείς πάνω σε θέματα παιδικής-εφηβικής διατροφής

Το “Παιδί-Διατροφή” δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά μικρής ηλικίας

αλλά καλύπτει τις ηλικίες μέχρι και τα 18 χρόνια!